FORELLENWEEKEND 13-14 OKTOBER AFGELAST

terug naar overzicht

Woensdag, 26 september 2018

Tot onze spijt zien wij ons genoodzaakt om het forellenevenement dat was ingepland voor het weekend van 13-14 oktober 2018 te verschuiven naar een nog nader te bepalen datum in 2019.Dit vergt een woordje uitleg.

Al enige jaren is duidelijk merkbaar dat de oever aan de kant van de Kinderdijk verder afkalft wat veiligheidsproblemen met zich meebrengt en dit niet alleen voor de vissers maar ook voor de weggebruikers op de Kinderdijk.
Wij hebben dit al meermaals aangekaart bij de autoriteiten en begin dit jaar was aangekondigd dat men dit in 2020 zou aanpakken.
Onlangs heeft men ons nu laten weten dat het project omwille van hoogdringendheid met prioriteit zou uitgevoerd worden en daarom wordt over een lengte van ong. 170m damwand aangebracht.

De werken beginnen vanaf maandag 15 oktober 2018 en de aannemer zal de aanvoer van materiaal laten verlopen via het toegangspad van de Boslaan naar het dijkje tegenover Zomerlust. Op het dijkje zelf zou de aannemer aan het begin en aan het eind materiaal stockeren.

De werkzaamheden zelf worden uitgevoerd vanaf het water (vanaf een ponton). Allereerst worden de vissteigers langs de Kinderdijk verwijderd. Deze worden tijdelijk opgeslagen op het dijkje. Daarna worden de palen getrild en wordt de damwand geplaatst.
Uiteraard zullen de vissteigers na de werkzaamheden weer terug worden geplaatst. Indien nodig worden ook de draagpalen verstevigd/vervangen.

De werkzaamheden duren vermoedelijk tot eind november 2018.

Ondanks alle bereidheid van de aannemer om de hinder tot een minimum te beperken heeft ons bestuur echter geoordeeld dat er in de periode van 15 oktober tot het beëindigen van de werkzaamheden NIET mag worden gevist vanaf het dijkje.
Er zal dan ook een verbodsbord worden geplaatst (dat er niet kan worden gevist).
Vanzelfsprekend kan u nog wél vissen vanaf de steigers aan de Kanaalkade en de betonnen steigers aan de kant van het Bosplein.


U begrijpt dat deze werken niet de ideale omstandigheden creëren om het forellenevenement ideaal te laten verlopen, al had de gemeente hier rekening mee gehouden en daarom de werken pas ingepland vanaf 15 oktober.
Uit ervaring weten wij van vorige edities dat ook in de dagen en weken na het forellenweekend nog heel wat vissers rond de kreek aanwezig zijn en juist daarom stellen wij dit liever uit.

Van zodra wij een nieuwe planning opgemaakt hebben, zullen wij u hierover inlichten.Dank voor uw begrip en tot binnenkort

Namens bestuur hsv Geduld Overwint Alles Axel